На Київщині відкрили равликову ферму для екскурсій

У селі Горбовичи, що на Київщині, 5 років тому запрацювала равликова ферма JIFFY, де вирощують 2 види равликів для гастрономії: Helix Aspersa Müller та Helix Aspersa. Maxima. 

Виробнича потужність ферми з вирощування, склала понад 50 тонн на рік. Нині ферма знову відкрита для відвідувачів, про що повідомила на власній сторінці у Фейсбук.

Ферма JIFFY  — найближча від Києва ферма делікатесів, розташована за 11 км. 

«Наразі ми є сільськогосподарським підприємством у галузі тваринництва з природною інфраструктурою та повним технологічним циклом виробництва, що включає в себе розведення та вирощування равликів, зберігання живих равликів в стані анабіозу тощо»,  — кажуть на фермі. 

На фермі JIFFY створили власну технологію розведення равликів — це повний біологічний цикл вирощування молюсків в екологічно чистих умовах на родючому ґрунті.

«Наша земля раніше не використовувалась у сільському господарстві, це цілина, не забруднена хімікатами. А щоб забезпечити своїй продукції найвищу якість, ми додатково очищуємо воду, якою користуємося на фермі»,  — зазначили на фермі.

Вирощують тут равликів на цілині. Для поліпшення родючості ґрунту використовують метод седораціі, а щоб земля стала ще продуктивнішою, потім висаджують на ній сільськогосподарську культуру перко.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.