На Вінниччині запрацює молочна еко-ферма

В селі Малі Крушлинці вже будуть умови для 1000 голів великої рогатої худоби. Вона буде зведена за всіма європейськими екологічними технологіями: догляд за тваринами, їх годівля, обробка продукції та переробка відходів на біогазових установках.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

«Кількість великої рогатої худоби за останні 20 років зменшилася в понад 10 разів, більша частина поголів’я вирощується в особистих селянських господарствах, тому маємо зменшення об’ємів виробництва молока. Щоб створити умови для збільшення поголів’я, маємо активно працювати над відновленням пасовищ, а також активно підтримувати людей, які працюють у галузі тваринництва», — заначив Радник міського голови з питань агропромислового розвитку Олександр Закорченний.

Менеджерка проєкту зі сталого тваринництва та збереження екосистем на півночі України, UNDP Тетяна Тевкун розповіла, що проєкт має на меті підтримати малих фермерів у сталому розвитку їхніх господарських практик у галузі тваринництва. Зокрема, йдеться про перехід до екологічно-свідомого користування землею, яка потребує комплексного підходу.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.