На Київщині запрацювала мобільна аптека

У віддалених селах Баришівської громади Київської області 14 травня розпочав роботу перший мобільний аптечний пункт ДП «Укрвакцина МОЗ України». Насамперед пілотний проєкт охопить найвіддаленіші села, де відсутні стаціонарні аптечні пункти, а мешканці не мають доступу до необхідних медичних препаратів.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ.

У мобільному аптечному пункті буде змога придбати найбільш затребувані ліки (як безрецептурні, так і за рецептом), а також препарати, які підлягають реімбурсації за програмою «Доступні ліки».

«Одне з ключових завдань МОЗ України — забезпечити доступ людей до необхідних їм ліків там, де з певних причин це неможливо. Мобільні аптеки, які вже працюють в різних регіонах України, успішно вирішують цю проблему, а також дають можливість скористатися програмою «Доступні ліки». Наразі маємо актуальний запит на те, щоб кількість ліцензіатів збільшувалася, а мобільні аптечні пункти курсували в усіх областях нашої країни», — кажуть у МОЗ.

Детальну інформацію про маршрути мобільних аптечних пунктів на Київщині можна дізнатися:

  • в телеграм-каналі «Мобільна аптека ТУТ» https://t.me/TUT_apteka
  • на офіційному сайті «Укрвакцина» https://www.ukrvac.com.ua
  • у місцевих ЗМІ та локальних пабліках громад.

.Згодом маршрут мобільної аптеки запрацює в Тетіївській громаді Київщини та ще у 6 громадах Житомирської та Чернігівської областей. Загалом, у межах пілотного проєкту, «Укрвакцина» планує охопити понад 130 сіл та селищ у 8 громадах трьох областей.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.