У селі Романівка облаштовують артмузей у столітній хаті

Бібліотекарі села Романівка, що на Тернопільщині, відновлюють у хату, де народилися брати Бойчуки. Оселю українських художників, яка побудована на початку ХХ століття, волонтери ремонтують понад рік власними силами та коштами. 

Про це передає Суспільне.

«Розпочалося все з того, що ми написали проєкт, подали його на конкурс, але не виграли. Але ентузіазм вже був, бажання щось робити теж було. Люди глини накопали, по всьому селу збирали цеглу, тут планують створити бібліоартмузей», — повідомила директорка «Теребовлянської княжої книгозбірні» Наталія Михно.

В одній із кімнат планують облаштувати дитячу бібліотеку. Друга кімната буде резиденцією для митців: зробили піч із лежанкою, глиняні лавки та долівку.

«Думаю, що наступного літа наша бібліотека запрацює. У нас книжечки ще є в бібліотеці, яка нині діє, але знаходиться в іншому приміщенні», — каже староста села Романівка Галина Ділай.

Також в артпросторі заплановано комп'ютери поставити, зробити затишні зони для читання і зустрічей. За допомогою тернопільського РЕМу в хаті оновили електромережу. Своїми силами полатали дах.

Будинок Бойчуків знаходиться на балансі Теребовлянської ОТГ.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.