Неподалік Чернігова з’явилася куряча еко-ферма Ходора

Родина Олександри та Ігоря Фриз з Чернігова переїхали до села Снов’янка і поряд зі своєю садибою за власні заощадження родина придбала занедбане обійстя.

За кошти програми «Власна справа» створили контактну курячу ферму «Ходора».

Родина за гроші мікрогранту купили молодняк, корм та обладнання. Наразі на фермі близько 200 курей, третина з них уже несуть яйця. 

Про це передає Чернігівська обласна служба зайнятості.

Пернаті гуляють на відкритій території, вільно рухаються і отримують органічний корм, а їх господарі — екологічно чисті яйця, які продають знайомим та «друзям друзів».

«Відвідувачі можуть не тільки придбати органічні яйця, а й за бажання подивитися умови утримання пернатих, погодувати їх і навіть потримати, адже більшість з них — ручні», — пише видання.

Курятник обладнаний вентиляцією, світлом, лампами для обігріву, зручними годівничками, автоматичними поїлками, спеціальними гніздами з яйцезбірниками, дерев’яними сідалами.

У планах родини зробити в Снов’янці туристичний об’єкт. Поряд з курячою фермою відкрити козину, де гості матимуть змогу подивитися побут тварин, погодувати їх і за бажанням подоїти. Для реалізації цього задуму господарі наразі шукають кіз спеціальної породи і готують для них житло.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.