Ветеран з Кіровоградщини вирощує півтисячі кущів хризантеми

Ветеран АТО Віктор з Кіровоградщини вирощує хризантеми. Гроші з продажу квітів спрямовує на допомогу армії. Сам він через стан здоров’я не може повернутися на фронт.

Цьогоріч Віктор висадив близько півтисячі кущів. 

Про це розповідає Громадське радіо.

«Квіти — це моя психологічна реабілітація. Красиве, пахне», — пояснює чоловік.

Спочатку він вирощував їх на прохання коханої — Анастасія дуже любить осінні квіти. Згодом і сам захопився. Квіти будь-яких кольорів та форм буяють у дворі, на городі, у горщиках та у підсобних приміщеннях.

«В основному ми для себе саджали, а потім Вітя якось запропонував мені: «Давай віддавати волонтерам, щоб вони продавали їх, кошти віддавали хлопцям на ЗСУ». Я, звісно, погодилася, тому що хлопці боронять наш кордон, тому треба допомагати, хто чим може. Ми вирішили у такий спосіб», — говорить Анастасія.

За професією Віктор — слюсар-ремонтник. На фронт пішов добровольцем, був гранатометником. Через гучний голос мав позивний «Гром». Отримані на Донеччині контузії нині призвели до інвалідності. Каже, треба було вчасно лікуватися, але не міг залишити побратимів.

Ветеран АТО зізнається: його дуже тягне на службу, але стан здоров’я не дозволяє. Тож, підтримує оборонців, як може. Збирає допомогу, відвозить на позиції. А якось надумав продавати у волонтерському центрі квіти. Запропонував таку ідею знайомій волонтерці. Сумнівалися спершу, чи щось вийде. Та минулого року, продаючи квіти, вдалося виручити для армії близько 15 тисяч гривень.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.