На Херсонщині подружжя пенсіонерів врятували трьох українських військових

У серпні 2022 року понад місяць жителька села Правдине Софія Біла ховала українських військових у підвалі, годувала та лікувала. Потім вивезла через російські блокпости до Білозерки.

Про це ідеться в сюжеті Суспільне.

«Коли тут почалися сильні бої, одного військового було поранено в руку. Чоловік затягнув його до нас у кухню. Наступного дня ще двох було поранено, їх ми теж забрали до себе для лікування», — розповіла Софія.

Поранених протягом місяця переховували у погребі, поки російські окупанти нишпорили будинками.

Під час окупації росіяни вдерались до хат у пошуках українських військових. Подружжя не видавали поранених хлопців, а навпаки, непомітно вивезли.

З часом окупанти вирішили поселитись у будинку Софії. Тож господарям довелось виїджати.

«Довелось думати, як вивозити поранених хлопців. Кажу: будемо вивозити їх у дивані. Одного так вивезли, їншого вивозили просто машиною, а на блокпостах казали, шо то родич. Наймолодшого видали за власного сина — йому довелось вивчити історію родини», — ідеться в сюжеті.

Вже у Білозерці гуртом жили у орендованій квартирі. Після звільнення правобережжя, місцеві дізнались,що хлопці з лав ЗСУ. Родина Софії підтримує зв'язок з хлопцями і досі. В знак вдячності, військові зробили родині подарук — прапор подяки за порятунок.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.