Крафтовик з Дніпра виготовляє джин з буряка

Дніпрянин Олександр Рябцев створив власну серію різновидів джину. Серед асортименту смаків — з гумі, айви, калини, кизилу і навіть із буряка.

Про це пише видання Techhorticulture.com.

«Я відпрацьовую рецепти джинів — як класичних, так і нових, ексклюзивних. У колекції вже є близько 15 рецептів джину, які неодноразово були презентовані на дегустаційних конкурсах. Вони мають трав’янисті присмаки, ягідні, гармонійні смаки та аромати. Окрема лінійка — солодкі лікерні джини. Sloe gin може бути виготовлений не тільки з терену. Чудові напої за технологією sloe gin виходять із бузини та з аронії, з айви та гумі. І несподівано цікавими виявилися такі джини з калини та буряка», – розповідає Олександр Рябцев.

Проте, як зазначає виробник, буряковий джин — не той напій, який легко куплять у магазині, а привчати споживачів до культури споживання такого джину складно. Тому в основному буряковий джин Олександр Рябцев презентує на лекціях-дегустаціях, які регулярно проводить у себе вдома. 

Інколи виробник влаштовує мініконкурс: розливає людям буряковий джин, а гості мають скуштувати та відгадати, з чого він виготовлений. Хто відгадає — отримує в подарунок невелику пляшку напою.

Загалом Олександр Рябцев послуговується 15 рецептами, постійно шукаючи нові поєднання трав та плодово-ягідної продукції. Є джини до складу яких входить понад 30 інгредієнтів, а є такі, які складаються із 8 складників..

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.