Громада на Тернопільщині отримала грант для молоді

Озернянська громада, що на Тернопільщині, виграла грант, на який облаштувала сучасний молодіжний простір та запустила медіацентр, в якому займається тамтешня молодь.

Про це повідомляє Укрінформ.

В Озернянській громаді Тернопільської області за грантові кошти створили молодіжний простір та відкрили відеостудію. Консультаційну підтримку у підготовці проєктної заявки озернянським громадським активістами надали експерти Програми «U-LEAD з Європою».

«Нам дуже хотілося в селі Озерне щось зробити, щоб показати тим хлопцям та дівчатами, які зараз на війні та згодом повернуться, що ми тут не сиділи склавши руки, а працювали. Дивлячись на сусідні громади, в яких активно розвивається молодь та знаходить ресурси для реалізації своїх задумів, ми й дійшли до висновку, що в Озернянській громаді необхідно створити молодіжний простір», — розповів керівник проєкту Назарій Наджога.

Завдяки співпраці з регіональним офісом «U-LEAD з Європою» у Тернопільській області активісти дізналися про грантовий конкурс від громадської організації YouthUp. Для представників громади та громадської організації експерти U-LEAD провели онлайн-консультацію, яка започаткувала напрацювання проєктної заявки.

За словами Наджоги, молодіжний простір — це місце, де молодь буде гуртуватися та спілкуватися, а відеостудія, яка діятиме на його базі, — це своєрідний магніт для молодих людей, можливість навчитися створювати якісний фото- та відеоконтент.

Читайте також:

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.