Жителька столиці переїхала в село та створила козину ферму

В селі Закриничне, що на Хмельниччині, Олександра Остап’юк разом із братом створили козину ферму «КозійДень». Не знаючи нічого про утримання кіз, вже утримують на фермі близько 50 тварин.

Про це ідеться в сюжеті Телеканалу Перший Подільський.

Кількість місцевих жителів та кіз на місцевій фермі у Закриничному — практично однакова. Родина Остап’юків вирощує тут пів сотні нубійських та зааненських кіз. Прибуток мають з продажу тварин та виготовлення крафтового сиру. Передають продукцію і на фронт.

«Ніхто з нас не займався тваринництвом, але ця ідея сподобалася. Були різні варіанти створення ферми. Розглядали розведення і корів, і овець. Але зупинилися на козах. Порахували, що ця ніша не зайнята, на ринку є не так багато козиних продуктів, до того ж самі тварини дуже мило виглядають на фото з інтернету», — ділиться Олександра Остап’юк.

У будівництво вже вкладено більше мільйона гривень. Це виключно власні кошти. Майже все, що там зроблено, справа рук брата. Під ферму купили будинок, який планувалось переробити, але в результаті його довелося знести і будувати з нуля. Тому сьогодні кози проживають у червоному американському амбарі, який є родзинкою.

У найближчих планах господарів — перетворити ферму на туристичну родзинку області. Для цього облаштують кав’ярню, сироварню, висадять лавандове поле та збудують літній кінотеатр.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.