Під Полтавою селяни згуртовано створили зону відпочинку

Майже 9 місяців старостою села Пальчиківка працює Андрій Олійниченко. Саме з його ініціативи громада об’єдналася і розчистила велику занедбану водойму на краю села, запустила туди рибу та облаштувала територію довкола.

Про це пише ОТГ-Інформ Полтавщина.

«Цього ставка нема на карті, у народі його називають Келебердівка, бо знаходиться неподалік села з такою ж назвою. Дуже довго водоймище було занедбаним, безгосподарним, заростало очеретом та замулювалося. У мене виникла ідея розчистити його та зарибнити», — розповідає староста Андрій Олійниченко.

Про свою ініціативу староста розповів місцевим мешканцям. Його підтримали близько 160 односельців. Разом організували толоку, розчистили ставок, привели до ладу берег.

«За власні кошти купили малька та маточне поголів’я раку. А для того, щоб браконьєри не ловили рибу, по черзі чергують. На березі збудували будиночок чергового, вбиральню, поставили урни»,  — додає староста.

Нещодавно за спільні гроші купили човен та корм для риби. Місцевий фермер привіз пісок, таким чином облаштували й пляж для відпочинку.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.