На Черкащині запрацювали два будинки сімейного типу

У суботу 18 вересня 2021 року у  с. Червона Слобода відбулося урочисте відкриття будинку сімейного типу для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Його побудувала Благодійна організація «Міст у життя»

Про це йдеться на офіційному сайті Червонослобідської громади.

Два будинки-близнюки силами німецьких доброчинців звели менше, ніж за півроку. Кілька тижнів тому в один із них переїхала родина Віталія та Оксани Решетняк.

«Під час будівництва врахували потреби кожного — і дорослих, і малих. Для кожної дитини зробили комфортне місце. Для нас цей будинок — благословіння»,  — каже Віталій Решетняк.

Віталій і Оксана — батьки-вихователі десятьох дітей. Три роки тому вони почали опікуватися дітьми-сиротами, а згодом створили дитячий будинок сімейного типу.

«Треба було перейти через цей страх. Ми боялися, чи впораємося, чи послухають діти. Завжди треба час, щоб адаптуватися, краще один одного пізнати», — діляться господарі.

Загалом, в родині виходується 10 дітей, найменшому з дітей два роки, а найстаршому 16. Зі слів Оксани Решетник, усі домашні обов’язки ділять порівно щодня є чергові.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.