В селі на Закарпатті засновано будинок сімейного типу

В с. Ратівці що на Ужгородщині 5 серпня2021 року керівництво області відкрило дитячий будинок сімейного типу сім'ї Башані. 

Тепер тут, у зручному й просторому будинку, подружжя Башані виховуватиме 6 прийомних дітей, позбавлених батьківського піклування.

Повідомляє Закарпатська ОДА.

Очільник Закарпаття Анатолій Полосков разом із заступником голови облдержадміністрації Петром Добромільським привітали родину з цією важливою подією.

«Насправді головні герої сьогоднішнього свята — діти та їхні батьки-вихователі. Це величезна відповідальність, та я впевнений, що у вас все вдасться. Тільки люди з величезними серцями можуть взяти дітей у сім'ю і далі разом з державою та громадою виховувати їх чесними, людяними і гідними членами нашого суспільства», — зазначив Анатолій Полосков.

Голова облдержадміністрації наголосив, що малечі краще зростати в умовах, наближених до сімейних, тож керівництво краю працюватиме для розгалуження мережі дитячих будинків сімейного типу в Закарпатті.

«Президент України Володимир Зеленський визначив, що у кожної дитини має бути сім’я. Дитячі будинки повинні відійти у минуле, а майбутнє – це те, що ми разом сьогодні бачимо по всій області. Це наше завдання від держави і ми будемо надалі виконувати його з величезним задоволенням», — додав Анатолій Полосков.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.