Зареєстровані волонтери отримають додаткові пільги

Комітет Верховної Ради з питань податкової та фінансової політики підтримав одразу за основу та в цілому законопроєкт №7492 щодо звільнення від оподаткування (18% ПДФО і 1,5% військового збору) певних видів благодійної допомоги, зібраної волонтерами. 

Про це повідомив Ярослав Железняк, народний депутат у своєму Telegram-каналі.

Законопроект №7492 передбачає:

  • до оподатковуваного доходу осіб, внесених до Реєстру волонтерів, не включати суму отриманої ними благодійної допомоги, якщо така сума в подальшому була витрачена в період воєнного і надзвичайного стану на користь учасників бойових дій по всій Україні, працівників цивільного захисту та членів їх сімей, вимушених переселенців із зон бойових дій по всій Україні
  • після включення особи до Реєстру звільнення від оподаткування (18% ПДФО і 1,5% військового збору) поширюється не лише на майбутні періоди та попередній звітний рік, а й на строк з початку поточного звітного року до моменту внесення особи до Реєстру волонтерів.

Також за словами Ярослава Железняка, якщо волонтера вносять до Реєстру вже цього місяця — в листопаді, він отримає пільгу на майбутнє та за попередній 2021 рік. 

Водночас поточне формулювання норми не дозволяє волонтеру претендувати на пільгу в період з 1 січня 2022 року до сьогодні, тобто на частину 2022 року, коли він ще не був внесений до Реєстру. Новий закон вирішує цю проблему. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.