Паперові лікарняні відійшли в минуле

Запровадження електронних лікарняних  — важливий етап депаперизації не лише у сфері охорони здоров’я, але й у побудові системи ефективного електронного документообігу.

Цільова модель формування та видачі «е-лікарняних» передбачає формування електронних листків непрацездатності в Електронному реєстрі.

Детальніше можна ознайомитись на офіційному сайті МОЗ України

Пацієнтам більше не доведеться нести на роботу паперовий лікарняний листок , щоб зафіксувати факт тимчасової непрацездатності, а роботодавці бачитимуть необхідну інформацію про е  — лікарняні в особистому електронному кабінеті страхувальника (роботодавця) на веб порталі Електронних послуг ПФ України.

Зараз триває перехідний період, а повністю на електронні листки непрацездатності заклади мають перейти з 1 вересня цього року.

У Національній службі охорони здоров’я України розповідають, як побудовано новий процес формування е  — лікарняних і які переваги отримує пацієнт.

Так, пацієнт, маючи скарги на самопочуття, так само приходить на прийом до лікаря. Після прийому, огляду та встановлення діагнозу лікар створює електронний медичний висновок про тимчасову непрацездатність в електронній системі охорони здоров’я. Тобто фіксує, що пацієнт у цей момент хворіє і не може виконувати свою роботу.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.