Оновлений сільський ліцей на Харківщині зустріне учнів у вересні

Ліцей у селі Пархомівка відновили в межах Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво», повідомляється на веб-сайті Харківської ОДА

«Комплексний підхід враховує застосування нових технологій, заміну основних комунікацій, проведення енергоощадних заходів та оснащення класів новими меблями та обладнанням. Оновлена школа готова на початку навчального року приймати учнів. Впевнений, що в таких комфортних умовах буде приємно працювати вчителям та навчатися дітям»,  — зауважив Михайло Харнам.

Як розповіла директорка Пархомівського ліцею Світлана Москаленко, у побудованій у 1970 році школі жодного разу не проводився капітальний ремонт. Уже почала протікати покрівля, а взимку в класах було холодно.

«Замінено покрівлю, проведено утеплення фасаду. Щодо внутрішніх робіт зроблено капітальний ремонт в усіх класах, які забезпечені новими меблями та обладнанням, що дасть можливість комп’ютеризувати школу. Також отримали сучасну красиву спортивну залу, яка теж обладнана різним ігровим та спортивним знаряддям»,  — зазначила керівник закладу.

Зараз у ліцеї навчаються більш ніж 200 дітей.

«Маємо котельню на твердому паливі  — брикетах. Було замінено тепломережу й утеплено фасад  — усе це дасть свої результати. Плюс оновлено покрівлю  — тепер маємо шатровий дах»,  — розповів Юрій Кузуб.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.