На Тернопільщині з'явився перший соціальний автобус

Перший соціальний автобус їздить селами Підволочиської громади. Проїзд у ньому безплатний для всіх. За словами Віталія Дацка, голови Підволочиської громади, половину сіл громади забезпечили рейсами соціального автобуса.

Про це повідомляє Suspilne.

 За словами Володимира Витрикуша,  заступника селищного голови, через те, що в селах Клебанівка та Шевченкове була проблема з автобусним сполученням, селищна рада оголосила тендер для перевезення пасажирів.

«Торік на сесії прийняли рішення купити муніципальний автобус. На це з бюджету громади виділили 195 тис грн», — каже Володимир Витрикуш.

Водій Адам Скалацький за кермом — понад 50 років. Їздить у понеділок, вівторок та середу. Зараз він курсує за маршрутом Клебанівка, Шевченкове, Мовчанівка, Дорофіївка, Супранівка, Росохуватець. За день автобус проїжджає до 12 кілометрів.

«Люди їдуть, був один день, Мовчанівка — було десь 15 людей. Рейсів вистачає, люди задоволені, особливо, бабці. Там, де Плебанівка, Шевченкове село, там 7 років автобуса не було», каже водій.

Зараз у селі Дорофіївка зареєстровано 370 людей. Більшість — пенсійного віку. Приїжджає автобус один раз на тиждень. О 8 годині ранку вже є в селі. І о 12 повертається вдруге. Більше жоден транспорт до нас не приїжджає. Тільки таксі з Волочиська. В основному ті люди, які їздять, не мають свого власного транспорту.

«Три роки автобуса не було. Тим, хто має машину, добре. А тим, хто немає, чим їхати? Таксі 150 грн. Люди готові навіть гроші платили, лиш би автобус щодня їздив. Рейсовий. Хай зроблять вранці і в обід. Ось людям треба до лікарні, чим їхати?» — говорить жителька села Євдокія Горбатюк.

Катерина Базилінська родом з села Коршилівка, жінці 78 років. Каже, звідти до Підволочиська майже 10 км. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.