На Сумщині громади отримали нові шкільні автобуси

До Сумської області надійшло 14 нових шкільних автобусів, наразі громадам Сумщини вручається одинадцять із них. Придбані вони спільними зусиллями держави та громад.

Про це повідомляє Сумська ОДА.

«Громадам Сумщини вручаємо 11 шкільних автобусів. Закуплені ці автобуси за кошти державної субвенції на умовах співфінансування з місцевих бюджетів. Ще 3 автобуси придбані за рахунок залишків коштів освітньої субвенції», — повідомив Дмитро Живицький, голова ОДА.

За словами Живицького, громади сьогодні отримають не просто ключі від шкільного транспорту. Це, перш за все, ключі до комфортного та безпечного перевезення дітлахів, до якісного процесу отримання знань.

Довідково. У Сумській області до місця навчання та у зворотному напрямку шкільними автобусами підвозяться 8 887 учнів, що становить 81%. У підвезенні задіяно 271 шкільний автобус.

Станом на 1 листопада 2021 року на умовах співфінансування за кошти освітньої субвенції та місцевих бюджетів придбано 11 автобусів. Використано кошти державної субвенції в сумі 12 228,2 тис. грн, місцевих бюджетів — 8 627,8 тис. грн.

Автобуси придбано для Дубов’язівської, Путивльської, Верхньосироватської, Ворожбянської, Краснопільської, Миколаївської селищної, Глухівської, Есманьської, Зноб-Новгородської, Свеської та Ямпільської громад.

Також придбано 3 шкільні автобуси за кошти залишку освітньої субвенції на суму 6 398,24 тис. грн. Транспорт отримали Буринська, Великописарівська громади та Комунальний заклад Сумської обласної ради «Шосткинський ліцей-інтернат спортивного профілю»).

Джерело фото: Сумська ОДА.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.