На Полтавщині села залишились без автобуса

Із жовтня 2021 року у Диканській громаді не курсує рейсовий автобус до 8 сіл, який їздив до обласного центру. Жителі обурені, т.я. немає змоги добратись до міста, наприклад, в лікарню. За словами представника компанії-перевізника даний маршрут є збитковий.

Про це повідомляє Суспільне.

Як зазначив Олександр Олійник, секретар селищної ради, надати компенсацію із бюджету громади зможуть лише на пільгові перевезення наступного 2022 року, якщо отримають відповідні розрахунки.

«Я не знаю, з чим це пов’язано — чи з карантином, чи з тим, що студенти на дистанційному навчанні. Аналізу ми не проводили, де ділись пасажири, але їх немає. Друга причина у тому, що наша машина заправлялась газом метаном. У жовтні із 20 грн він «злетів»  до 32 грн, буквально за одні вихідні. Цей маршрут на сьогодні став нерентабельним», — говорить представник компанії-перевізника Максим Чередниченко.

Раніше на маршрут щодня виїздило 2 приватні автобуси. На сьогодні в понеділок ходить соціальний автобус, але він бере тільки тих, хто записується.

«Це комунальний автобус, який возить безкоштовно людей. Звісно, це не покриває всі потреби, але хоча б щось», — каже секретар Диканської селищної ради Олександр Олійник.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.