Збирати насіння перцю треба тільки з сортових видів — досвід

Коли перець набуде повноцінного забарвлення, передбаченого конкретним сортом, тоді й час збирати насіння. Матеріал береться тільки з сортового перцю, гібриди не підходять для збору насіння в домашніх умовах, пише Zemliak.com.

Збирати насіння перцю слід зі здорових рослин, залишивши на них 2-4 плоди, а решту знявши у фазі технічної стиглості (недостиглими). На насіння збирають перчини у фазі біологічної стиглості, коли вони набувають властивого сорту забарвлення. 

«Відбирають найбільші плоди. Їх розміщують на підвіконні й чекають, поки шкірка не покриється зморшками. Після цього одразу ж виймають насіння і відправляють сушити», — кажуть знавці.

Перезрівання плодів неприпустиме. Зібрані плоди потрібно зберігати якнайдалі від сонячного проміння протягом 6-7 днів. Потім насіння треба струсити і досушити на сонці.

Правильне зберігання — запорука якісного посівного матеріалу на майбутній рік. Добре просушені насіння зберігають в паперових пакетах або конвертах. Папір пропускає повітря, і насіння в них дихають на відміну від граматичних пластикових упаковок. Пакети з посівним матеріалом поміщають в прохолодне приміщення з низькою вологістю повітря. Допускається зберігання при кімнатній температурі, якщо в приміщенні сухо. При правильному зберіганні насіння перців застосовні 3-4 роки.

Як і раніше радують городників сорти, що вже довели свою врожайність і відмінні смакові якості.

  • Білозерка, Лейлак Белл, Здоров’я
  • суперврожайні — Шорокшары і Альба
  • товстостінні сорту — Сонечко, Колобок, Золотий фазан, Великий дзвін.

Прославилися своїми достоїнствами і красою сорти Анастасія, Золотий ювілей, Карпатія Пастух. Що стосується гібридів, то серед них безумовний лідер — Аміка F1. Улюбленцями городників сталі і Рафаела F1, Таміно F1, Квадри F1, Гелби F1, Рубіка F1, Орени F1.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.