Банани допоможуть помідорам скоріше дозріти

Подібно до яблук, етилен активно виділяють абрикоси, груші, банани, а також деякі овочі, наприклад, картопля. Як падалиця яблук допомагає помідорам дозріти, Zemliak.com вже описував, тепер вирішили описати використання бананів.

На городі помідори можуть доходити до стадії зрілості кілька тижнів. В цей час можливі рясні дощі, що призводить до поширення вершинної гнилі та фітофтори — вони знищують врожай. Тому, коли на грядці бачимо, що томати починають наливатись кольором, їх можна знімати на дозрівання.

«Технологія дозрівання з бананами подібна як з опавшими яблуками. Головне щоб і фрукти і помідори були зовні не ушкоджені та без ознак хвороби, бо при тривалому контакті все, що на зберіганні, згниє», — пише Zemliak.com.

Тож, коли зібрали ледь рожеві чи жовті помідори, треба їх викласти рівномірно у ящик, чи відро, не мити, а між ними розташувати банани. В залежності від тари для зберігання, береться і кількість бананів — на ящик вистачить двох. 

Секрет у тому, що банани, як і яблука, виділяють газ етилен, що поширюється між помідорів та провокує їх на дозрівання. Важливо не забувати перевіряти тару, для виявлення пошкоджених помідорів і щоб не завелася мошка.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.