Бор та кальцій допоможуть помідорам витримати спеку

Цьогоріч літо видалося надто спектоним для городників. На середину липня синоптики прогнозують аномальну спеку до 40 градусів, а поливати помідори доводиться все частіше. 

Витримати високі температури та зберегти зав'язі від ураження вершинною гниллю допоможе бор та кальцій, пише Zemliak.com. 

Добриво з бору та кальцію у комплексі допомагають томатам у розвитку та здоровому рості, особливо за високих температур як у теплицях так і у відкритому грунті.

«Липень цього року обіцяє надто високі температури повітря. Дощів за прогнозами синоптиків буде мало, однак помідори вже висять. Додатковий полив звичайно необхідно проводити, однак також необхідно підживити томати», — пише Zemliak.com.

Варто зауважити, що рослини від високої температури втрачають корисні елементи. В першу чергу вся волога з листя та самих помідорів йде не на розвиток плодів, а на ріст рослини. Тому нестача вологи провокує розвиток вершинної гнилі. На перший погляд плоди можуть здаватися здоровими, але тривала спека непомітно вражає помідори зсередини, і вже з часом можуть з'явитися плями на верхівці самого томату.

Допомогти помідорам можна будь-якими засобами, що є на ринку, у складі яких міститься бор та кальцій.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.