В Україні вартість цибулі зросте через малу врожайність — прогноз

Через велику кількість опадів в Україні на початку вегетації і високих температур в липні-серпні навіть перевірені засоби захисту не змогли утримати перо цибулі в хорошому стані.

Фермери в соцмережах активно обговорюють нинішній неврожай цибулі і ймовірне зростання ціни на середні та пізні сорти в перспективі декількох тижнів.

Пише про це видавництво На пенсії.

Нинішній сезон для вирощування цибулі видався досить складним, особливо для фермерів південних областей України, де зосереджені найбільші обсяги культури.

«Через перепади погоди на луці прогресує масовий розвиток цілого ряду хвороб: стемфіліума, пероноспорозу, альтернаріозу, а також бактеріозів»,  — зазначають фермери.

Деякі учасники ринку озвучують дані, що в Дніпропетровській області вал цибулі на 50% менше в порівнянні з минулим роком. Неофіційна інформація про зниження загального валу є і по іншим областям.

Зараз гуртові партії цибулі в Дніпрі продають по 7 грн / кг, в Маріуполі по 8-9 грн/кг, в Одесі по 7-7,5 грн / кг.

Таку ціну фермери вважають виправданою і прогнозують, що вона буде і далі зростати. Адже врожайність в більшості господарств, за попередніми прогнозами, буде істотно менше.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.