Через малу врожайність в Україні очікується дефіцит картоплі

Експерти скаржаться на низький врожай і непривабливу для покупців якість бульби. Вона виросла дрібною — не більше 30 міліметрів у діаметрі.

Раніше таку картоплю віддавали на крохмаль чи згодовували худобі, але цього року її вимушені постачати на ринок.

Пише про це Agropolit.com. 

Цьогорічний врожай та якість картоплі може бути недостатнім для того, щоб задовольнити потреби внутрішнього ринку. 

«Поки що робити висновки зарано. адже попереду збір врожаю у північних регіонах країни. Там найближчими тижнями почнуть збирати пізні сорти картоплі. Після цього стане зрозуміло: чи вистачить української картоплі, чи доведеться все-таки їсти імпортну», — зазначив на своїй сторінці у Facebook Леонід Петров, депутат Чернігівської ОДА.

За словами Леоніда Петрова , не сприятливими для врожаю картоплі були цього року погодні умови. Картопля буквально виросла дрібною.

«Такої фракції картопля раніше йшла на крохмаль чи корм худоби, а зараз її вважають нормальним «середнячком».Картопля калібру 30-35 мм, це те, що зараз продається у супермаркетах. При стандарті картоплі 50+мм», — написав Леонід Петров.

Він додав, що у таких умовах Україні доведеться імпортувати картоплю. При цьому фахівці зазначають, що запасатися картоплею на зиму у великих об’ємах не варто. Вона досить низької якості, а відтак до весни «не долежить».

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.