Городникам розповіли, що робити з петрушкою восени

Петрушка — це дворічна рослина, в перший рік життя після посіву насінням рослина утворює гілочки зелені і формується коренева система. На зиму петрушка впадає «в сплячку» і наступного року з настанням тепла випускає довгі стеблинки, на яких і з'являються парасольки з насінням, які необхідно вчасно зібрати і покласти на зберігання, пише Zemliak.com.

«Якщо петрушка була посаджена традиційним способом, то рослини можна залишити на ділянці на зиму», — кажуть знавці.

За час, що залишається до настання мінусових температур повітря, листя петрушки ще в змозі відрости, а рослина встигне накопичити в коренеплоді необхідну кількість цукрів, які будуть запобігати вимерзанню кореневища в зимовий період. 

«Коли настануть холоди, проводять підгортання рослин, після чого накривають їх мульчею (тирса, солома, хвоя, листя)», — додають городники.

Навесні, коли почнеться танення снігу, мульчу прибирають, а над грядками споруджують укриття з плівки. Очікувати появи свіжої зелені слід в квітні, а зрізати її можна до того моменту, поки не з'явиться стебло — квітконос. Насіння петрушки дозріває в липні.

Якщо є загроза вимерзання взимку, то кореневища петрушки можна прибрати в підвал, а навесні провести їх посадку. Для цього необхідно вкоротити коріння до 12–15 см та очистити від сухих і підгнилих листків і черешків. Потім обробити стимуляторами росту та висадити під плівку з відстанню 8–10 см.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.