Фермери дали короткий опис картоплі беллароза

Сорт картоплі Беллароза був зареєстрований в Україні у Держреєстрі сортів України у 2003 році. Хоча існує вже понад 20 років, і досі залишається затребуваним серед скоростиглих сортів посадкової картоплі.

Скоростиглий і дуже врожайний сорт. Бульби можна збирати вже через 50 днів після посадки, пише Zemliak.com.

Цей столовий сорт картоплі був виведений німецькими селекціонерами і швидко набув популярності в Україні. Високий кущ, 70-75 см у висоту, з потужними міцними стеблами і хвилястим по краях листям темно-зеленого кольору.

«Бульб під кущем в середньому 7-10 штук, іноді може доходити до 15. Їх форма овально-кругла, шкірка легко шорстка, червоно-рожевого відтінку, середньої щільності з дрібними вічками. Вага бульб в межах 150-200 грам, іноді може сягати 500. М'якуш бульб має світло-жовтий або насичений кремовий колір, зі слабкою борошнистістю»,  — кажуть фермери.

Плоди мають овальну форму з червоною шкіркою і масу до 200 грам.

Актуально: Фермери дали опис картоплі сорту слов'янка

Рослина невибаглива, відмінно переносить несприятливі погодні умови, в тому числі посуху. Демонструє стійкість до багатьох збудників хвороб.

«Беллароза невибаглива до ґрунту, їй підходить ґрунт будь-якого типу, крім важкого суглинку. У регіонах з теплим кліматом можна збирати врожай двічі на сезон: перша посадка на початку травня, друга посадка на початку липня», — кажуть фермери.

Зазначається, перед другою посадкою, звичайно, слід провести обробку землі після першого врожаю. Агротехніка сорту Беллароза передбачає стандартний комплекс заходів: помірний полив, прополювання, підгортання, обробка проти шкідників, підживлення та обрізання бадилля до збирання врожаю.

Смакові якості бульб відповідають найвищим стандартом, при цьому після термічної обробки картопля зберігає розсипчастість.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.