В селі Іллінці жителі потерпають від смороду на сусідній свинофермі

В селі Іллінці, що на Вінниччині, на території колишнього цукрового заводу почали тримати свиней. Жителі потерпають від смороду зі сторони свиноферми. 

За результатами обласного центру контролю та профілактики хвороб, на фермі аміак підвищений в 1,5 рази, сірководень в 1,75 повідомляє Суспільне.

«Коли жарко і вітер дме в цю сторону, неможливо дихати. Поруч дитячий майданчик. Наша вулиця через дорогу. Чуємо і страждаємо», — каже місцева жителька Людмила Шлапак.

Із проханням втрутитись люди звернулися до міської влади. За словами заступника очільника Іллінецької громади Олексія Сінгаєвського, у відповідь на їхній запит створили комісію і двічі намагались потрапити на територію підприємства.

«Ну не можна в населеному пункті розводити свиней, є для цього спеціальні фермерські господарства. На 15 голів ферма, має бути не менша 25 метрів до житла. Не менше, але не в населеному пункті. А скільки там голів порахувати не можна. Далі відстань тільки збільшується», — пояснює Олександр Сорочан, каже перший заступник обласного управління.

Власники ТОВ Гарант Інвест відмовили в спілкуванні, бо військовий стан. Тож будь-які перевірки заборонені, тільки в юридичному полі, через суд.

Не вдалось потрапити на територію підприємства і представникам держпродспоживслужби.

Наразі заяву із проханням розібратись жителі Іллінців направили і до екологів. 

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.