Хлібне підживлення овочів стимулює здоровий та міцний ріст

Хлібні дріжжі  головний компонент, який стимулює ріст і розвиток городніх культур, містять багато корисних речовин, які сприяють зростанню здорової і міцної кореневої системи у рослин і підвищують їх урожайність.

Пише про це Мій сад, город.

Дріжджі відносяться до одноклітинних грибів з сімейства цукроміцетів. Завдяки вмісту в їх складі великої кількості мікро- і макроелементів, їх можна використовувати не тільки в кулінарії або косметології, а й в якості добрива для рослин.

Основні властивості дріжджів:

  • Є стимуляторами для росту культур.
  • Підвищують імунітет рослин і їхня здатність до виживання в найнесприятливіших умовах.
  • Прискорюють утворення кореневої системи і зміцнюють її.
  • Зміцнюють всю вегетативну частину рослин.
  • Збільшують опірність до різних видів захворювань.

«Принцип дії полягає в створенні грунтових бактерій. А бактерії в оптимальних умовах переробляють органічні активні речовини, в результаті чого виробляється азот і калій (одні з головних елементів для будь-якої рослини)», — кажуть експерти. 

Тільки не для всіх культур можна застосовувати хлібне підживлення, наприклад, картоплі, часнику, цибулі.

Залишки хліба і зібраних сухарів необхідно подрібнити. Висипати сухарі в ємність для замочування, та залити їх водою. Заливати необхідно так, щоб сухарі вкрилися рідиною повністю. Придавити кришкою з вантажем, щоб сухарі не спливали до моменту їх розкисання. Для отримання більш якісної підгодівлі, можна в цю суміш додати бур’ян, наприклад, кропиву або кульбаба. Ємність необхідно поставити на тижневий відстій, щоб сталася реакція бродіння.

Вносити добрива необхідно на вологий грунт, тобто спочатку полив простою водою і тільки потім добриво. Полив необхідно здійснювати тільки в ранковий або вечірній час. Позакореневе внесення добрив проводити тільки ввечері, інакше рослина може отримати опік листя. Не можна проводити підживлення хлібною бовтанкою при несприятливих погодних умовах, в тому числі під час дощу, так як бактерії при низькій температурі сплять.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.