Після плодоношення малина вимагає осінньої обрізки

Різновид, сорт, вік, місце посадки, схильність до хвороб все це садівник повинен враховувати, щоб і в наступному році насолодитися рясним і смачним урожаємягід малини.

Пише про це Ukr.media.

«Прагнучи отримати максимум ягід з куща, багато садівників не видаляють у ремонтантної малини всю наземну частину восени, а залишають кілька міцних пагонів. У цьому випадку ягоди на них з'являються ще на початку літа. Однак ця згубна практика веде до ослаблення рослин, їх зараження хворобами і втрати ремонтантних якостей»,  — наголошують фахівці. 

Щоб уникнути цієї помилки на зиму у малини потрібно обрізати всю наземну частину, не залишаючи ні гілок, ні навіть пеньків. До весни з обрізанням краще не затягувати в заростях малини чудово зимують комахи-шкідники, спори грибків, бактерії.

Малина не терпить осінньої підгодівлі органікою. Справа в тому, що органічні добрива, як правило, містять багато азоту, а на його переробку восени біля кущів вже немає часу.

«Віддайте перевагу безазотним мінеральним комплексам, які продаються з позначкою "Осіннє" і внесіть по 50-60 г в лунки навколо куща», — радять експерти.

Отже, малина після плодоношення вимагає до себе не менше, а може — і більше уваги, ніж навесні та на початку літа. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.