Ціни на ріпчасту цибулю зростуть — експерти

Через призупинення збиральних робіт в Україні зросли ціни на цибулю.Так, тільки з початку поточного тижня ціни на цибулю нового врожаю на українському ринку зросли в середньому на 22%. 

Повідомляють експерти Fruit-inform

«З огляду на дощову погоду багато фермерів призупинили збирання врожаю цибулі, через що зменшилася пропозиції даної продукції на ринку, що в свою чергу і послужило основним фактором для цінового зростання в даному сегменті», — йдеться в повідомленні. 

Вже сьогодні виробники готові відвантажувати дану продукцію по 6,5-8 грн/кг (0,24-0,29 $/кг) в залежності від якості і регіону виробництва. 

«Представники оптових компаній намагаються утримуватися від закупівель ріпчастої цибулі, посилаючись на дуже обмежений термін реалізації даної продукції, а також на досить слабкий попит в даному сегменті», — додають експерти. 

Самі виробники не мають особливих ілюзій з приводу подорожчання ріпчастої цибулі нового врожаю і вважають таке явище тимчасовим. На їхню думку, знижувальний ціновий тренд на ринку відновиться, як тільки збиральні роботи в полях відновляться.

«На сьогоднішній день ріпчаста цибуля в Україні пропонується до продажу в середньому в 1,6 рази дорожче, ніж на початку липня минулого року», — підсумували аналітики.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.