Фермер на Запоріжжі безкоштовно роздаватиме черешню

Керівник агрофірми «Ольвія» із Запорізької області Анатолій Тиховод готовий доставити черешню у будь-який дитячий будинок України безкоштовно, оскільки сезон черешні виявився провальним.

Про це фермер розповів на своїй сторінці у Facebook.

«Єдине, що треба, — допомога від людей зняти урожай з дерева! Я закупив тару і готовий вкотре передати продукцію на благодійність. Відрами та безкоштовною мінеральною водою забезпечу! Допоможемо дітям разом!», — написав Анатолій Тиховод.

Раніше фермер написав, що цьогоріч садівники України вимушені знищувати врожай черешні через низьку якість плодів, незначний попит та занижені ціни. Дехто просто зрізає ягоди з гілок на землю.

За його словами, черешню не купують навіть на переробку.

«Корисна ягода черешня нікому не потрібна. Ніхто навіть не торгується. Справа не в ціні навіть, просто ніхто не купує, ринки перенасичені, купівельна спроможність громадян України дуже низька, переробка працює на концентратах», — йдеться в повідомленні.

При цьому Анатолій Тиховод зазначив, що сільгоспвиробникам доводиться позбавляти від непотрібного врожаю.

«Що робити садівникам? Дерева треба звільняти від врожаю, щоб наступного року розраховувати на врожай, який теж може виявитися нікому не потрібен», — обурився чоловік.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.