На Тернопільщині реставрували унікальну дзвіницю

Унікальна дзвіниця майже 300 років сповіщає жителів села Велика Лука що на Тернопільщині, про початок і закінчення богослужіння в храмі. Мешканці Великої Луки зрозуміли, що унікальну дзвіницю потрібно рятувати, і покликали на допомогу спеціалістів, які займаються реконструкцією історичних пам’яток.

Про це повідомляє Tv4.te. 

«Унікальність її в тому, що це є дуже рідкісна церква їй вже 370 років і дуже правильне рішення прийняла громада, що саме зробила реставрацію з відтворенням фактично автентичного вигляду», — каже головний спеціаліст відділу культури з питань охорони культурної спадщини департаменту культури Тернопільської ОДА Ярослав Пелехатий. 

Раніше дзвіниця мала зовсім інший вигляд. Під шаром штукатурки та бляшаним дахом сховали історичну пам’ятку, яка давно потребувала реконструкції.

На освячення дзвіниці зібралося чи не все село. Мешканці Великої Луки тепер по по-справжньому зрозуміли, яку цінність має дзвіниця, тому радіють, що реконструкція відбулася і історична будівля залишиться у спадок наступним поколінням.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.