На Закарпатті селяни власними силами відновили місцевий храм

У селі Ділове на Закарпатті місцеві жителі самотужки взялися за порятунок дерев’яного храму XVIII ст. Благодійну акцію зініціював місцевий священик-блогер отець Тарас Бровді.

Про це пише Релігійно-інформаційна служба України.

Дерев’яну церкву Різдва Пресвятої Богородиці у селі Ділове вважають найстарішою на Рахівщині. 

«Перлина народної архітектури 1750-го року будівництва дивом зберіглася до наших днів. Зараз храм належить греко-католицькій спільноті та має статус пам’ятки архітектури національного значення. Прихожан тут небагато — всього 40 сімей», — пише видання.

Ось уже 10 років настоятелем храму є отець Тарас Бровді, відомий також як блогер – автор одного з ютюб-каналів. За роки незалежності церкву утримували парафіяни, без жодної підтримки з боку держави. Останнім часом крівля споруди протікала і вкрай потребувала оновлення.

«Не дочекавшись державної підтримки, у церкві вирішили замінити ґонтове покриття власними силами. отримавши благословення єпископа, я опублікував на своєму ютюб-каналі відеоролик із закликом підтримати добру справу — влаштувати новий дах для порятунку унікальної церкви. І люди з різних регіонів України охоче відгукнулись», — каже Отець Тарас.

На зібрані кошти придбали 20 тис гонтових дощечок, необхідних для перекриття даху.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.