На Чернігівщині занепадає храм Івана Мазепи

У селі  Дігтярівка що на Новгород-Сіверщині Чернігівської області руйнується храм святої Покрови Божої Матері, зведений на кошти гетьмана Івана Мазепи.

Про це повідомляє ЧеЛайн.

Святиню збудували перед початком Північної війни. А в 1708 році в Дігтярівській церкві відбулося підписання українсько-шведської військово-політичної угоди. Відроджувати святиню заходилися в 2010 році, однак і до нині справа не дуже зрушилася.

«Реставрація відбувалася частково з 2010-го по 2011-й. І після цього нічого такого не було. Нині церква в напівзруйнованому стані», — каже отець В’ячеслав Павленко, настоятель церкви.

Торік писав статтю про всю цю ситуацію Блаженніший Епіфаній, предстоятель Православної Церкви України. Але жодного руху наразі не було. Нещодавно прості люди, які приїжджали до храму зокрема вчителі, журналісти, представники інтелігенції, робітничих професій, самі ініціювали справу із відродження святині, якщо державі й багатим меценатам немає справи до того. 

Тож небайдужі створили сторінку в Facebook, зв’язалися з фондом у Львові, бо саме в цьому місті існує благодійний фонд «Спадщина». Прості люди жертвують хто скільки може — хто 100 грн, хто 300, хто 1000.

Джерело фото: ЧеЛайн.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.