На Франківщині в селі будують дзвіницю в 27 м висотою

У селі Голиня, що на Прикарпатті, у церкві парафії Пресвятої Богородиці УГКЦ жінки вдруге взялися за виготовлення Стрітенських свічок, розібрали новорічні ялинки, а чоловіки — продовжували трудитися на будівництві майбутньої дзвіниці.

Цього разу місцеві жительки виготовили ще 150 Стрітенських свічок, пише Галицький Кореспондент.

Старший брат церкви Покрови Пресвятої Богородиці Іван Мазурик запрошує голинян долучатися до праці на благо парафії, адже робиться дуже багато роботи і не вистачає чоловічих рук. На вулиці 11 чоловіків, серед яких постійні браття та молоді хлопці, робили двометрову опалубку, яку найближчим часом наповнюватимуть бетоном для 27-метрової голинської дзвіниці.

«В Голині є багато працьовитих файних людей. Тому, поки погода дозволяє, просимо допомоги. Сьогодні укріпляємо опалубку. Чекаємо», — каже  Іван Мазурик.

Раніше йшлося, що проект дзвіниці у Голині створюють студенти і викладачі франківського вишу.

«Проект вже бачила громада і він усім дуже сподобався. Хочемо втілити його в життя найближчим часом. Розпочнемо ще цього року, а основне будівництво продовжимо після зими», — повідомив Віктор Івахнюк, представник парафії церкви Покрови Пресвятої Богородиці.

Архітектурне бюро Tower Університету Короля Данила розробило проектну пропозицію будівництва дзвіниці біля церкви Покрови Пресвятої Богородиці у селі Голинь.

 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.