На Буковині дикі кабани захопили село

Дикі і дуже голодні кабани навели жах на с. Димки у Чернівецькій області. На пошуки їжі на людські городи вони почали виходити вже навіть серед білого дня.

Є думка, що тварини мігрували до українських городів з сусідньої Румунії.

Повідомили про випадок Патріоти України.

«Виявивши кабанів-вандалів, які своїми навалами роблять чималу шкоду на засаджених кукурудзою полях, селяни проганяють їх криками та свистом. Але трапляються серед них і не полохливі, які встигають добряче нашкодити. Вони йдуть, ніби справжня навала», — кажуть селяни. 

Місцева мешканка Марія Рошко намагається оговтатися після нападу свиней. Її хата неподалік лісу і цієї ночі стадо тричі пройшлося кукурудзою. У відчаї жінка обклала город опудалами. Але свині виявилися не з лякливих.

«Усе потоптали, весь город. Тут може мішок кукурудзи хіба збереться, бо вони все поламали», — бідкається господиня.

Від зустрічі з дикими свинями може постраждати не лише кукурудза. Свиноматки з виводком бувають дуже агресивними, можуть накинутися і на людей, захищаючи малечу.

Люди зверталися і в поліцію, і в селищну раду, але їм лише порадили написати колективне звернення до товариства мисливців. Мисливці розповідають, що нарахували вже три десятки свиней, які тероризують села Глибоцької громади.

«Є думка, що кабани могли з’явитися зі сторони Румунії, з якою межує ця територія»,  — кажуть мисливці. 

Одразу мисливці нічого не могли зробити — до відкриття сезону полювання за вбивство дикого кабана штраф становить 40 тис грн. Довелося звертатися за спеціальною ліцензією на відстріл.

«Державний мисливський фонд надав нам ліцензію, тепер будемо цих свиней добувати. Відбуватиметься індивідуальне полювання — один мисливець і один єгер», — пояснив голова Глибоцького товариства мисливців і рибалок Сергій Круліковський.

Полювання почнеться з понеділка 6 вересня. До того часу боронити свої городи селянам доведеться самотужки. Чи компенсують їм збитки, у сільраді поки не можуть сказати.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.