На Закарпатті селяни виступили з протестом проти встановлення мобільної вежі

Жителі гірського села Мала Уголька на Закарпатті виступають проти встановлення мобільної вежі на їхній території.

Люди переконані, що тут планується нова мережа 5G, яка нібито «провокує онкологічні та інші небезпечні смертельні захворювання».

Про це передає Тячівська районна рада.

Місцеві селяни зібрали майже півсотню підписів і направили колективне звернення до райради, в якому просять не встановлювати "вишку" біля їхніх осель.

«Де немає зв'язку, там хай кладуть. Який турист прийде відпочивати під таку вишку?» — зазначають місцеві і додають, що не хочуть жити поруч з таким «монстром».

Як повідомляється, проблем із мобільним зв'язком у цій частині села немає. 

«На цій території села, в радіусі якихось 800 метрів уже розміщена така сама вишка. Жителі Мирави вважають, що дві такі мобільні вежі на такій малій відстані одна від одної збільшать вплив випромінювання на всіх, хто тут проживає, негативно відобразяться на природі. А їх місцевість є частиною екологічно-чистої території, де знаходиться Карпатський біосферний заповідник, що є важливим потенціалом для розвитку туристичної галузі», — повідомили в районній раді.

Райрада звернулася з проханням до керівництва громади та депутатів Углянської сільської ради «дослухатись до думки громадськості та діяти в інтересах територіальної громади, тобто людей».

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.