На Херсонщині відкриють крафтове виробництво вина

Центр промислового горіхівництва та виноградарства з Херсонщини, планує вже в сезоні 2024 року почати самостійно виробляти вино. 

Раніше під тм Novoray підприємство виготовляло бальзам з горіхів, тепер через надлишок власного винограду запланували виробництво вина.

Про це інформує Techhorticulture.

Площа виноградника Центру промислового горіхівництва та виноградарства, який працює на Херсонщині вже 12 років, сягає 8,5 гектара. Щороку там збирають близько 100 тонн винограду.

«До вторгнення росії та окупації ми вирощували виноград і продавали його для виноробів, але через подорожчання логістики та транспортування зараз реалізовувати так продукцію зовсім невигідно. Та й заманити до нас на Бериславщину винороба, приміром, з Львівщини, зовсім неможливо, тому вирощений врожай потрібно буде переробляти», — кажуть у Центрі промислового горіхівництва.

Раніше Zemliak.com повідомляв, Центр промислового горіхівництва та виноградарства, засновник якого Максим Калайда, у 2023 році тут почав виготовляти крафтовий бальзам з горіхів під тм Novoray.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.