Староста села Гаї очолив добровільний пожежний загін

На території Кременецької громади, що на Тернопільщині, створили добровільну пожежну команду. Очолив загін староста села Гаї Ксьонзик Олександр.

Про це повідомила Кременська громада на Facebook-сторінці.

«Начальнику добровільної пожежної команди села Гаї — старості Гаївського старостинського округу Ксьонзику Олександру Павловичу Кременецьким  РУ ГУ ДСНС у Тернопільській області було передано ключі від пожежного автомобіля та форму для добровільної пожежної команди», — ідеться у повідомленні. 

У четвер 18 серпня 2022 року на території Гаївського старостинського округу, у селі Гаї відбулось відкриття першого добровільного пожежного підрозділу.

Важливо розуміти, що значна частка пожеж виникає саме у сільській місцевості, де здебільшого відсутні пожежні частини. Щоб доїхати до місця виклику, вогнеборці часом долають десятки кілометрів та втрачають дорогоцінні хвилини, які можна було б використати для допомоги постраждалим. Одним із інструментів, який би зміг вплинути на зменшення показників смертності через пожежі, є залучення добровільних пожежних бригад.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.