На Тернопільщині працюватиме поліцейський громади

Поліцейські офіцери незабаром почнуть працювати у Чортківській громаді Тернопільської області.

Нововведення передбачені пілотним проектом Національної поліції під назвою «Поліцейський офіцер громади».

Про це повідомляє Тернопільська липа.

«Поліцейський офіцер громади — це наступний крок у реформі Національної поліції. Його основна мета — забезпечити кожну територіальну громаду окремим офіцером, який не тільки працюватиме на території цієї громади, але й житиме там», — розповів Олександр Богомол, начальник ГУ Нацполіції в Тернопільській області 

Оскільки поліцейський офіцер стане повноправним представником своєї громади, то й звітуватиме він не тільки перед керівництвом, але й перед самою громадою. 

Головне завдання поліцейського офіцера громади — орієнтуватися на потреби місцевих жителів населення, підтримувати постійний контакт з мешканцями, щоденно забезпечувати порядок на своїй території, своєчасно реагувати на проблеми громади та запобігати вчиненню правопорушень. 

«Серед усіх, хто виявить бажання, проводитимуть два етапи відбору. Перший — тестування (рівень логічного та аналітичного мислення), знання законодавства тощо. Другий — спеціальна комісія з Національної поліції України та представників громад проведе з кандидатами особисті інтерв’ю», — ідеться у повідомленні. 

Після цього ті, кого обере комісія, протягом 2,5 місяців проходитимуть спеціальний підготовчий курс: тактична підготовка з елементами моделювання ситуацій; методи контраварійного кермування; розвиток навичок проактивної діяльності; сучасні інструменти та методи взаємодії поліції та громади.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.