Щорічно в жовтні відзначається Міжнародний день сільських жінок

Засновниками цього свята є учасники Жіночої конференції в Пекіні, яка проводилася під егідою ООН в 1995 році. З цього моменту Всесвітній день сільських жінок відзначають у багатьох країнах світу під гаслом соціальної допомоги жінкам, які проживають у селі.

Про це стало відомо з Uk.wikipedia. 

Вперше Міжнародний день сільських жінок відзначався 15 жовтня 2008 року. Цим святом визнається найважливіша роль сільських жінок, їх внесок в прискорення розвитку сільського господарства і сільських районів.

«Сільські жінки, головним джерелом існування яких є природні ресурси і сільське господарство, складають більше чверті всього населення планети. У країнах, що розвиваються, сільські жінки складають приблизно 43% сільськогосподарської робочої сили, і на них покладена основна відповідальність за забезпечення продовольчої безпеки, так як вони виробляють, переробляють і готують велику частину продовольства»,  — йдеться в статті.

Дискримінаційна політика чи соціальні рамки обмежують доступ жінок-фермерів до послуг в області землекористування, засобів ведення господарства, фінансування, водних ресурсів і енергетики, відповідної інфраструктури, технологій і знань.

Саме цей день існує для того, щоб суспільство звернуло увагу на те, що багато хто з жінок, що проживають у сільській місцевості, не мають доступу до якісної медицини та сфері обслуговування, які стали важливою частиною сучасного життя. 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.