У селі на Львівщині школу відновлять за 115 млн грн

У селі Черниця Стрийського району планують реконструювати школу й добудувати 12 класних приміщень. Відповідний тендер оголосило Управління капітального будівництва Львівської обласної військової адміністрації, пише Твоє місто.

Початкова вартість проєкту становить 115,3 млн грн. Підрядника ж оберуть 7 листопада шляхом проведення відкритого аукціону. 

У межах проєкту планують роботи надземної частини — улаштування підлоги, внутрішнього та зовнішнього опорядження, стін, дахів, перегородок та вікон. Окрім цього, у тендерній документації йдеться про облаштування каналізації та водопроводів різного типу, а також вентиляції, телебачення, радіосистеми, пожежної сигналізації та багато іншого. Завершити усі роботи планують кінця 2024 року. 

Раніше з 2028 року в цю школу вже було вкладено трохи більше 61 млн грн.

За словами керівника управління капітального будівництва Романа Дулі, ця школа обслуговуватиме не тільки учнів з с. Черниці, але й з двох ближніх сіл.

«Тендер проводять зараз у зв'язку з інфляцією та потребою коригування цін. З попереднім підрядником договір розірвали. Точної кількості населення цього села я назвати не можу, але у цю школу ходять діти з трьох навколишніх сіл — це, зокрема, с. Черниця та с. Пісочна. Третє, на жаль, не можу пригадати. Станом на зараз в старій школі навчається близько 425 учнів. І ця школа вже є непридатна для навчання», — пояснив чиновник.

Також він додав, що певну частину роботи, пов'язаної з будівництвом, вже виконали, припиняти роботи не можна.

«Враховуючи те, що частина нової школи вже збудована, то вона має право на життя — це вже готова коробка, дах, стіни. Там навіть в деяких місцях вже починає протікати. Якщо ж вона простоїть в такому стані ще деякий час, то просто буде біда», — прокоментував керівник управління.

Окрім цього, він зазначив, що будівництво поділили на 4 етапи і наразі заплановано виконати лише перший. Йдеться про побудову 12-класного приміщення. В майбутньому ж, коли буде фінансування, планують відреставрувати стару школу та звести нові спортзал та їдальню.

До слова, Черниця — це село у Стрийському район Розвадівської територіальної громади. За даними з відкритих джерел, там проживає близько 1000 людей.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.