У селі Мотижин працює сучасний освітній центр

У селі Мотижин працює сучасний освітній центр, де діти мають доступ до цифрових платформ навчання. Освітній центр відкрили у березні за підтримки благодійних організацій SAVE THE CHILDREN та «Істок», пише «Дім».

Нині заклад працює без вихідних. Його відвідують діти не тільки шкільного віку, а й дошкільнята.

Навчальний центр оснащений ноутбуками, планшетами та проєкторами для перегляду матеріалів на широкому екрані. Тут можна навчатися онлайн, виконати домашнє завдання, з користю провести час за розвивальними іграми або ж відвідати майстер-класи.

Живе спілкування дітям дуже потрібне, особливо зараз, під час війни, коли всі українці перебувають у хронічному стресі. Спільна творча робота вчить бути уважними до однолітків та згуртованими.

«Спочатку робили акцент на настільні ігри та активності, але зрозуміли, що діти сумують за прикладним мистецтвом. Дехто працює у техніці квілінг. Такі заняття покращують дрібну моторику, виховують терпіння», — розповіла фасилітаторка освітнього центру Мотижинської громади Юлія Клименко.

В освітньому центрі намагаються організувати роботу так, щоб діти могли відірватися від жахливих реалій, навчилися позитивно мислити, росли здоровими та щасливими.

Нагадаємо, уже 27 лютого 2022 року російські танки заїхали на територію громади й впродовж місяця тероризували місцеве населення. Село Мотижин потерпало від звірств росіян під час окупації. Від російських снарядів постраждало чимало будинків, а також місцевий ліцей. Зараз пошкоджені приміщення чекають на капітальний ремонт. 

До всього, російські окупанти закатували старосту села Ольгу Сухенко, її чоловіка і сина та ще майже 30 українців. Окупанти щодня гатили по громаді з мінометів і артилерії. Дивом вціліли помешкання в центрі села та приміщення сільської ради.

Повністю зруйнованих 20 будинків, пошкоджено — 118.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.