У Михайлівській сільській громаді запрацювала база даних платників податків

Для більше ефективного адміністрування податків як одного з основних видів надходжень до сільського бюджету у Михайлівській сільській громаді (Запорізький район Запорізької області) створили базу даних платників, пише Укрінформ.

За словами т.в.о. начальника фінансового відділу Михайлівської сільської ради Олени Команюк, це вдалося реалізувати завдяки тренінгам U-LEAD. Також після сереї тренінгів  посадовиця змогла консультувати інші підрозділи, як перерозподілити завдання в ситуації, коли багато працівників були змушені евакуюватися.

Олена Команюк консультувала спеціалістів відділу освіти й допомогла їм розробити систему, коли бухгалтер перевіряє і реєструє договори з працівниками закладів освіти та постачальниками, спеціаліст із закупівель оприлюднює їх у Prozorro, а головний спеціаліст – подає договори та всю супровідну документацію до E-Data

Також пані Олена порадила управлінню соціального захисту, як організувати взаємодію з переселенцями, щоб колеги могли справлятися з новим обсягом роботи. 

«Намагаємось працювати з усіма платниками податків, щоб вони, по можливості, сплачували податки по максимуму. Тобто безпосередня праця з платниками податків. Щоб було якесь наповнення бюджету», — пояснила Олена Команюк.

За рахунок надходжень ремонтували деякі ділянки доріг — найчастіше ті, по яких їздити було майже неможливо. На ці потреби сільська рада змогла виділити 1,5 млн грн.

«Допомагаємо населенню: зберегли обов’язкові виплати: компенсація проїзду на гемодіаліз; у нас люди доглядають за хворими інвалідами – родичами. Для них також передбачені виплати; в цьому році виплачуємо 100%, намагаємось не позбавляти людей цих виплат, тому що це їхні кошти для існування. Ці видатки ми не скорочуємо», — додала фінансистка сільради.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.