На Запоріжжі ветеран ООС створив органічну ферму

Підприємець Олександр Доброжанський виготовляє сир виключно зі свіжого молока, закваски, телячого тяга та солі. Більше у складі сиру нічого немає. Фермер не використовує промислового обладнання, тільки сировар, котел, весло молоко.

Про це пише Олена Шаріпова, редактор видання Нова, новини ветеранів.

«Особливість нашого сиру в тому, що він «живий», тобто повністю натуральний, створений за рецептами відомих шкіл сироваріння — альпійської, фламандської та англійської. Ми пропонуємо козині на коров’ячі сири з пліснявою та без, створені виключно зі свіжого молока, непастеризованого та ненормалізованого», — каже засновник сироварні.

Перш, ніж у «Ліхтенфельді» почав з’являтися дійсно гідний клієнтів сир, на новоспеченій фермі зіпсували понад тонну молока. А вже сьогодні до уваги гурманів:

  • Коров’ячі сири: «Рамсес», «Монблан», «Альбіон», «Ярослав», «Лихтенфельд» «Чеддер», «Каберне», «Комбацола», «Вайнекаас»;
  • Козині: «Гарроча», «Копчена Гарроча», «Бебі Фумадо»,«Сереза», «Аркоіріс», «Кабралес».

«І це далеко не повний перелік. Також тут можна придбати натуральне масло та крафтові м’ясні вироби», — пише видання.

Трансформація з топ-менеджера великих приватних компаній у сировара для Олександра Доброжанського відбулася через Майдан та війну на Сході України. Буремні події останніх років докорінно змінили життя корінного одесита. 

З початком окупації Криму Олександр займався волонтерством, але вже у 2014 пішов добровольцем УНСО. Після фронту, майбутній фермер ще деякий час викладав вогневу підготовку у центрі Національної академії сухопутних військ імені Сагайдачного.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.