Виробник кормів з Кривого Рогу в умовах війни нарощує виробництво

Група компаній «Крамар», що працює на Дніпропетровщині, після подвійної атаки іранськими безпілотниками Shahed-136, відновила свою роботу.

Нині підприємство має в асортименті корми не тільки для сільгосптварин, а й для екзотичних — для кролів, риби чи равликів.

Про це ідеться в матеріалі Kurkul.com. «Олександр Крамар: Нам не потрібні роки, щоб наздогнати Європу».

«Є своя мережа магазинів — 37 станом на зараз і плануємо розширятись. Також маємо напрямок виробництва круп під торговельною маркою «365» і вже років 5 успішно працюємо над виробництвом паливних пелет і брикетів», — говорить Олександр Крамар.

На підприємстві випускають понад півсотні видів кормів, кормосумішей та БМВД. Попри широкий асортимент продуктів та їхнє фасування, на заводі «Крамар» розробляють нові рецепти для індивідуальних замовлень, якщо покупець має специфічні вимоги або утримує екзотичних тварин.

«За останні роки було розроблено і випущено корми не лише для курей-несучок, бройлерів, свиней, ВРХ, а й для різних видів птиці: качок, гусей, індиків, перепелів, фазанів та страусів», — ідеться у матеріалі.

Фасування корму відбувається як у мішки, об’ємом 2, 5, 10, 25 кг, так і в біг-беги. Це дозволяє і постачати корм безпосередньо фермеру, і поставити його на поличку у ветаптеці для роздрібних покупців.

З відключеннями електроенергії якось впоралися, завдяки тому, що ще раніше почали перехід на альтернативні види енергії та мали власне виробництво пелет і брикетів для опалення. Також придбали потужні генератори. 

Плани про переїзд розглядались, але релокувати завод, де все збудоване і працює, не так просто. Тому, ймовірніше, це був би не переїзд, а розширення — відкриття філіалу в іншому регіоні.

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.