Школярі з села Малий Кунинець пішки долають кілометри до школи

Діти з села село Малий Кунинець, що на Тернопільщині пішки ходять по 5 км щодня до школи. Батьки наймають приватні авто, щоб відвезти та забрати дітей зі школи.

Про це ідеться в сюжеті Суспільного.

Відстань від села до Великокунинецької гімназії, у якій навчаються діти, 5 кілометрів. За словами Надії Сенчишин, діти ходять полем.

«У вересні 2022 року нам обіцяли, що автобус нам дадуть з 1 жовтня. Автобус нам надали 1 грудня. Він возив до канікул, до 30 грудня. Із 30 грудня по 1 лютого в них були канікули. 31 січня, о 18-й годині вечора нас, батьків, повідомили ,що діти завтра йдуть пішки в школу. Вчора я своїх дітей до школи не пустила, так само як багато інших батьків», — каже Надія Сенчишин, матір трьох школярок.

У селі Малий Кунинець проживає 24 дитини шкільного віку. Додому приходять 16-17 година. Змерзли ,змокли, ноги болять. Сумка, книжки, 5-6 книжок несуть.

Ангеліна Сенчишин, яка навчається у шостому класі розповіла, що інколи пропускає уроки, бо немає чим приїхати до школи. Школярка каже, з дому вчитися не хоче. У Великокунинецькій гімназії навчається 90 учнів, з них 18-тьом потрібен довіз із Малого Кунинця.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.