Сільрада планує придбати автомобіль за мільйон гривень

Наприкінці минулого року Вербська сільська рада, що на Рівненщині, вирішила придбати «Skoda Octavia A8» — найдорожчий легковик за бюджетні гроші, куплений на Рівненщині після початку повномасштабної війни.

Про це пише Четверта влада.

«Авто, як вимагала тендерна документація, повинно було бути новим і виготовленим не раніше 2022 року. На торги з’явився лише один учасник, який і став переможцем, — рівненське ТзОВ «Вік-експо». Воно запропонувало продати «Skoda Octavia A8» за таку ж суму, що була вказана сільрадою, тобто 995 тисяч гривень», — ідеться у дописі.

Торги сільрада оголосила 6 грудня на очікувану вартість 995 тисяч гривень. Вказала, що хоче саме автомобіль «Skoda Octavia A8» або еквівалент. Проте подані технічні вимоги повністю списані із «Skoda Octavia A8». Навіть зазначено конкретний колір — темно-синій «Lava металік».

І хоча переможець подав сертифікат відповідності на інше авто – «Skoda Kodiaq», 26 грудня сільрада підписала з ним договір, вказавши, що авто мають поставити акурат під Новий рік — до 31 грудня.

Оплата мала відбутись протягом 10 робочих днів після поставки, але єдиний портал використання публічних коштів spending.gov.ua наразі не містить інформацію про здійснений платіж.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.