Перша IT пасіка з'явиться неподалік Києва

Під Києвом з'явиться перша у світі високотехнологічна пасіка з автоматизованими вуликами від AmoHive. Планується проводити навчання для дітей та школярів за новим напрямом «Інформатика та бджільництво».

Про це інформує Interfax.com. 

Проект буде реалізований завдяки спільному стартапу українських та польських розробників під назвою «AmoHive», метою якого є допомога вченим, які досліджують хвороби бджіл і наслідки їх невдалої зимівлі, а також створення нових кормів і ліків для комах.

Тестування нового продукту вже реалізується одночасно у кількох країнах світу за різних кліматичних умов.

«Наразі IT смарт-вулики українсько-польського виробництва «AmoHive» встановлюють бджолярі по всьому світу. Але саме постійно активна пасіка, де проводитимуться навчання для дітей та школярів за незвичайним та новим напрямом — «Інформатика та бджільництво», з'явиться вперше в Україні», — повідомив один із засновників стартапу Ігор Курдін.

За його словами, використання високих технологій у сучасному агробізнесі дозволить створити нові робочі місця та гарантувати Україні конкурентоспроможність на світовому ринку.

«Ми хочемо створити можливість, особливо для молоді, реалізувати себе творчо… Сподіваюся, що найближчими роками зросте популярність та увага до смарт-бджільництва, яке поєднує в собі інформаційні технології, програмування, використання алгоритмів штучного інтелекту. Ця сфера — світовий позитивний тренд», — заявив він.

Про терміни та точну локацію будівництва IT-пасіки поки не повідомляється.

Фото ілюстративне.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.