Освіта в Україні буде цифровізована

Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет презентував програму великої трансформації «Освіта 4.0: український світанок», яку підготувала команда МОН на основних засадах і принципах Плану відновлення України.

Про це Сергій Шкарлет повідомив в особистому Telegram-каналі.

«Міносвіти змінює стратегічні цілі сфери освіти. Зокрема, спрямовуватиме зусилля на відновлення та розвиток української освіти на шляху до європейської інтеграції», — ідеться у повідомленні. 

За словами міністра, пріоритетом є відбудова зруйнованої інфраструктури з урахуванням сучасних технологій безпеки та будівництва.

Стратегічний напрям — гармонізація українського та європейського освітніх просторів задля відповідності вітчизняної системи освіти технологічному укладу Industry 4.0.

На його думку, у партнерстві з Мінцифрою процес цифровізації у сфері освіти має систематизуватися глобально та індивідуально для кожного учасника освітнього процесу — від створення сучасної цифрової освітньої інфраструктури та інструментів, динамічного розвитку цифрового контенту для освіти та освітян до запуску цифрового освітнього паспорта у смартфоні.

«Ключовою формулою фінансування освіти має стати принцип «гроші йдуть за людиною», що дозволить громадянам бути суб’єктами освітньої політики та врешті-решт припинить нескінченні штучні «освітні експерименти» заради самих експериментів», — наголошує Шкарлет.

Проекти у межах програми трансформації в освіті мають на меті одержати результати до 2032 року.

Читайте також: 

Щоб бути в курсі свіжих новин, підпишіться на сторінки сайту Земляк у Facebook, Telegram та в Instagram.